Pronationsinlägg

Har du problem med pronation har du kommit rätt. Vi har ett brett utbud av pronationsinlägg som kan hjälpa dig och dina fötter,

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


Varför bör man använda pronationsinlägg?

Pronation innebär att kroppsvikten huvudsakligen hamnar på fotens insida och detta kan leda till smärta inte bara i fötterna utan också i höfter och knän. Ofta grundar sig problemet i ett nedsjunket fotvalv och ett bra inlägg kan ha avgörande skillnad för hur kroppsvikten fördelas på ett bättre sätt. De flesta människor pronerar lite grand, det är normalt, men när det blir för mycket på grund av att hålfoten inte längre orkar med så behövs lite hjälp för att bokstavligt talat återställa balansen. Den som joggar stöter då och då på begreppet pronation när det gäller att köpa joggingskor. Då handlar det om inbyggt stöd i skor som ska hålla för många tusen joggingsteg. De flesta vanliga skor har dock inte den valmöjligheten utan då gäller det att i stället skaffa lösa inlägg. Oftast är den här typen av inlägg självhäftande så de ligger stilla i skorna men kan ändå flyttas mellan olika skor om så önskas.

När bör man använda pronationsinlägg?

Har du ett yrke eller en vardag där du står och går mycket blir det en kontinuerlig snedbelastning på kroppen om du pronerar. Det behövs ett stöd som stabiliserar hålfoten och hjälper till att fördela kroppsvikten på ett bättre sätt. Välj mellan hela skoinlägg och halvsulor av olika storlek. Det finns också särskilda inlägg för den som vill ha högklackade skor ibland.