Pelottsulor

För dig som har problem med framfötterna kan pelottsulor utgöra en enkel men samtidigt enorm hjälp. Med en nätt pelottsula i skon avlastas den främre trampdynan när du går och du kommer snabbt märka stor skillnad. Sulan ger ett välkommet lyft och en skön vaddering åt framfoten och det finns flera modeller att välja bland.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


Varför pelottsula?

Alla människor är skapta lite annorlunda och då vi går och springer kan belastningen på foten variera beroende på saker som ärftlighet och gångstil. Även skorna spelar roll och efter år av belastning kan ditt framfotsvalv sjunka, vilket resulterar i att du upplever smärta eller att foten lätt blir "trött" när du går. Med en pelottsula sätter du en liten kudde där det nedsjunkna fotvalvet utsätts för extra tryck, och den ger genast en skön, avlastande effekt. Sulan är mycket tunn och kan användas i många sorters skor. Du kan antingen skaffa ett större antal eller använda samma pelottsulor i olika skor.

När bör en pelottsula användas?

En pelottsula bör införskaffas redan vid de första tecknen på problem då belastningsskador förvärras om de inte behandlas snabbt. Går de obehandlade under en längre tid kan de till och med bli permanenta och påverka din livskvalitet mycket negativt. Om du drabbats av mortons neurom, där nervbanorna i framfoten utsatts för tryck, kan smärtan bli så skarp och intensiv att du knappast kan gå. Genom att lägga in en pelottsula frias nerverna från det omedelbara trycket och efter en kort tids användning brukar problemen försvinna helt. En pelottsula må vara anspråkslös vid första anblicken, men den är en riktig liten mirakelgörare.