Hälsporreinlägg

Det är besvärligt att ha ont i fötterna och just hälsporre kan vara väldigt smärtsamt för den som måste stå och gå mycket. Hos oss hittar du hälsporreinlägg av olika slag som lindrar smärtan. Vi har flera sorters hälsporreinlägg och även specialgjorda nattstrumpor som sträcker ut foten medan du sover.

Visar alla 4 resultat


Varför ska man ha hälsporreinlägg?

Den som har hälsporre vet varför man ska ha inlägg. Allt som lindrar smärtan är viktigt och denna typ av inlägg kan minska smärtan direkt. Det finns ingen enkel behandling för hälsporre, oftast läker det ut av sig själv. Men under tiden måste den onda hälen avlastas så mycket som möjligt. Välj bland hälsporreinlägg i silikon som läggs i skons bakre del eller sockor med stötdämpning i hälen.

När bör hälsporreinlägg användas?

Hälsporre brukar göra som mest ont på morgonen eller när man suttit still en stund. De första stegen kan vara riktigt smärtsamma innan det värsta släpper lite. För dig som går och står mycket ska hälsporreinlägg användas hela dagarna annars tilltar smärtan snabbt igen. Se till att ha inlägg i favoritskorna och tofflorna så det inte glöms bort. Det finns också nattstrumpor som sträcker ut foten under natten vilket kan minska morgonsmärtan samtidigt som det har en lätt behandlande effekt som kan göra att hälen läker snabbare.