Hälskydd

När du rör på dig utsätts dina hälar för stötar. Det spelar ingen roll om du motionerar, promenerar eller springer och då är det viktigt att ha ett ordentligt hälskydd. I vårt sortiment hittar du hälskydd som lämpar sig för alla typer av skor.

1 produkt


Varför bör man använda ett hälskydd?

Det slitage som våra hälar utsätts för när vi använder våra fötter kan ibland bli för stort. Detta kan resultera i att du upplever problem med hälarna, exempelvis i form av långvariga och smärtsamma besvär eller att du får problem med hälsporre. Ett hälskydd är ett mjukt och behagligt inlägg som kan användas både med och utan skor och som ser till att du får extra stötdämpning. Att ha problem med smärta i hälarna är mycket vanligt förekommande, men som tur är finns det enkla lösningar på problemet. Ibland krävs inte mer än ett par hälskydd för att få den effekt och smärtlindring som du är ute efter.

När bör man använda hälskydd?

Det finns flera tillfällen där du kan vara i behov av att använda dig av ett hälskydd eller där ett hälskydd kan komma väl tillhands. Om du lider av problem med hälsporre eller om du ofta får ont i dina hälar när du promenerar eller motionerar är ett hälskydd något vi varmt kan rekommendera. Ett hälskydd är också rekommenderat att använda om du exempelvis har en uttrampad hälkudde eller om du lider av Plantar fasciit. Upptrampad hälkudde kan också gå under namn som "Fat pad syndrome".