Framfotsinlägg

Om du lider av problem med framfoten är det viktigt att du investerar i ett par framfotsinlägg. Det är inte ovanligt att många fotterapeuter rekommenderar användandet av pelott, men pelott och framfotsinlägg skiljer sig en aning från varandra. Skillnaden är att ett framfotsinlägg täcker hela framfoten, istället för att endast lyfta upp mittpartiet.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


Varför bör man använda framfotsinlägg?

Det finns flera anledningar till varför du kan vara i behov av ett framfotsinlägg. I de flesta fall handlar det om att man har drabbats av en trampdyna som är nedsjunken, men det kan också vara så att du har problem med smärta och ömhet. Genom ett framfotsinlägg kan dina fötter få det stöd och den avlastning som behövs för att hela din kropp ska vara mer balanserad. Det är inte ovanligt att människor som ofta bär höga klackar får problem med framfoten, eftersom det är just här som hela vikten kommer att ligga. Ett inlägg fungerar som en extra dyna och ger komfort.

När bör man använda framfotsinlägg?

Ett framfotsinlägg kan användas av den som ofta blir trött i framfoten eller som ofta använder sig av höga klackar, men det är också ett riktigt bra alternativ för den som lider av olika åkommor som är relaterade till fötterna. Det kan bland annat handla om att man har drabbats av hammartå, men även i samband med hallux valgus är framfotsinlägg ett bra alternativ. Det finns framfotsinlägg som lämpar sig för alla olika typer av skor, så att du inte behöver välja mellan finklackarna eller avlastningen.